Busenkel tomattorsk med pasta.

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Faktiskt den enda maträtt jag lagade som fattig student. Det första jag bjöd maken på:) En paradrätt i många år därefter. Kan lätt varieras med grönsaker och/eller blandade fisksorter. Räkor är gott att slänga i innan servering.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 400 g vitfisk
  • 2-3 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl vitt vin och/eller fiskfond
  • Gurkmeja
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 dl grädde eller creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Slanta morötter och hacka löken fint. Fräs mjuka i smöret. Tillsätt tomatpuré, vin och/eller fond samt kryddor. Låt sjuda under lock i ca 10 min. Skär fisken i munsbitar och låt sjuda med i ca 5 min. Tillsätt grädde/CF och rör om.
    2. Häll fiskgrytan över nykokt pasta, godast är tagliatelle eller penne om du frågar mig, men vanliga makaroner och spaghetti funkar utmärkt.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben