Busenkel tomattorsk med pasta.
Faktiskt den enda maträtt jag lagade som fattig student. Det första jag bjöd maken på:) En paradrätt i många år därefter.
Kan lätt varieras med grönsaker och/eller blandade fisksorter. Räkor är gott att slänga i innan servering.
Ingredienser
50 g smör
400 g vitfisk
2-3 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 dl vitt vin och/eller fiskfond
Gurkmeja
Salt
Peppar
1-2 dl grädde eller creme fraiche
Instruktioner
- Slanta morötter och hacka löken fint. Fräs mjuka i smöret. Tillsätt tomatpuré, vin och/eller fond samt kryddor. Låt sjuda under lock i ca 10 min. Skär fisken i munsbitar och låt sjuda med i ca 5 min. Tillsätt grädde/CF och rör om.
- Häll fiskgrytan över nykokt pasta, godast är tagliatelle eller penne om du frågar mig, men vanliga makaroner och spaghetti funkar utmärkt.
Liknande recept
Kommentarer (0)