Tog lite av vad som fanns i skafferiet en insnöad januaridag.
Blev jättenöjd!
Bikarbonatsbröd är tacksamt för man kan ta lite vad man vill.
Testa olika mjöl, kli m.m. Det är roligt att prova sig fram och dessa bröd är snabbt gjorda.
Ingredienser
1 ½ dl solrosfrön
1 ½ dl pumpafrön
1 dl kruskakli
1 dl vetekli
2 ½ dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl special
1 dl dinkelmjöl
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk bikarbonat
1 ½ tsk bakpulver
2 dl yoghurt eller fil
1 dl mjölk
1 ½ dl julmust eller öl
½ dl brödsirap eller lingonsylt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter yoghurten, mjölken, musten (eller ölet) och sirapen (eller lingonsylten)
Rör ihop till en ganska lös deg.
- Häll upp den på en bakpappersklädd plåt.
Täck med ett litet lager mjöl och forma degen till en limpa.
- Placera plåten o mitten av ugnen och grädda 40-45 minuter.
- Låt först svalna något på galler sedan helt inlindad i bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)