Cajunkryddad skinkstek med rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Detta receptet har jag inte själv provat men det blir helgens försök tänkte jag. Det kommer från en annan välbesökt sida, kryddburken, där jag botaniserar bland alla recept.

Ingredienser

  • 1,2 kg skinkstek el. picnicbog
  • 2 msk Cajun Seasoning (toja import)
  • 1 tsk salt
  • ½ dl balsamvinäger
  • 3 msk kalvfond
  • 0,5 l vatten
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • Rotfrukter
  • ½ liten kålrot
  • ½ liten rotselleri
  • 2 små morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g brysselkål
  • Olja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smält smör, gärna i en gjutjärnsgryta. Gnid in steken i Cajun kryddan och lite salt! Bryn steken på hög värme tills den får fin färg.
    2. Slå på balsamvinägern, kalvfonden och vattnet. Skala lök och vitlök och skär i grova bitar, tillsätt dessa. Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del. På med lock, dra ner värmen lite och låt steken småputtra till termometern visar 70 grader.
    3. Ta upp steken och låt den vila i folié ca 30 min före den skivas upp. Spara stekskyn till såsen som du reder av med maizena. Du kan även tillsätta lite soya colorit i såsen för färgens skull. Smaka av med salt & peppar.
    4. Finstrimla kålrot, rotselleri, morot och vitlök. Hetta upp en stekpanna och fräs i lite olja tillsammans med brysselkålen. Dra ner värmen något och låt allt bli mjukt men ändå lite krispigt! Strö över lite flingsalt. Servera som tillbehör.
    5. Skiva upp skinksteken, lägg upp på fat tillsammans med rotfrukterna och slå över skysås. Servera kokt potatis till!

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6
    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben