Cajunkryddade laxspett med ananassalsa

Serverar: 8 portioner

Sött möter salt och rökt i en läcker rätt! Hoppa över liquid smoke och tiigersås om du vill ha en snällare och mer neutral smak på laxen.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé i skivor
  • Marinad
  • 1 tsk liquid smoke
  • 3 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 2 krm finmald svartpeppar
  • 2 msk tigersås
  • Salsa
  • ½ ananas
  • ½ gurka
  • ½ rödlök
  • ½ kruka koriander
  • 1 tsk finhackad chili
  • Saft från 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • Eventuellt salt
  • Eventuellt nymald svartpeppar
  • Servering
  • Kokt färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Blötlägg grillspetten en stund om de är i trä. Trä laxen på spetten. Blanda samman ingredienserna till marinaden och pensla laxen med den. Grilla spetten några minuter tills de fått fin färg och laxen är klar.
    2. Salsa: Skala ananasen och skär bort den träiga roten i mitten. Tärna ananasen fint. Tärna även gurkan. Finhacka rödlöken. Blanda ananas, gurka och rödlök med hackad koriander, finhackad chili, limesaft och olivolja. Smaka eventuellt av med lite salt och nymalen svartpeppar.
    3. Servera laxen med salsa och kokt färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben