Den här kryddigt doftande allt-i-ett-rätten med kyckling och chorizo är fylld med mustiga smaker.
433 kcal/portion
Ingredienser
1 gullök
1 grön paprika
2 selleristjälkar
1 msk solrosolja
8 kycklingfiléer
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk cajunkrydda
50 g skivad chorizokorv
3 dl råris
400 g krossade tomater på burk
6 dl kycklingbuljong
Instruktioner
Hacka löken, kärna ur paprikan och skär den i bitar. Ansa selleristjälkarna och skiva dem fint.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem runt om. Ta upp kycklingen ur pannan och lägg den åt sidan. Lägg lök, paprika, selleri och vitlök i pannan och fräs cirka 5 minuter tills grönsakerna börjat mjukna.
Blanda ner cajunkryddan. Tillsätt chorizokorven, riset, de krossade tomaterna och kycklingbuljongen. Rör om tills allt är väl blandat.
Lägg ner kycklingen i pannan. Lägg på locket och koka upp, sänk värmen och låt sjuda 30 minuter. Ta av locket och låt sjuda ytterligare cirka 10 minuter tills riset är färdigt och har absorberat det mesta av vätskan.