Dela kycklingen i bitar och torka av på hushållspapper. Hetta upp hälften av smöret och lite olja i en stor gryta och bryn kycklingen , skinnsidan först. Lyft upp ur grytan och lägg åt sidan.
Lägg i vitlök och ris i grytan och rör om över hög värme i 1 minut. Häll i hönsbuljong och 3 dl hett vatten. Tillsätt det vita från purjolöken, salt och peppar. Lägg på lock och låt puttra på låg värme i 3 minuter. Nu är det dags att putta ner kycklingbitarna i riset.
Häll över vin, och lägg på bacon. Höj värmen något. Lägg på locket och låt puttra i 20 minuter. Tillsätt dragon efter smak och nu det gröna från purjolöken skuret i tunna skivor. Låt puttra ytterligare 5 minuter.
Kolla att kycklingen är färdig. Tillsätt resten av smöret. Vicka på grytan så smöret blandar sig. Smaka av med salt och peppar.