Camarguekyckling med rött ris

Serverar: 4 portioner

Kyckling blir alltid gott.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 25 g smör
  • Lite olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g rött råris
  • 5 dl höns/kycklingbuljong
  • 2 purjolökar
  • 1 ½ dl matlagningsvin, vitt
  • 100 g bacon
  • 2 msk dragon
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i bitar och torka av på hushållspapper. Hetta upp hälften av smöret och lite olja i en stor gryta och bryn kycklingen , skinnsidan först. Lyft upp ur grytan och lägg åt sidan.
    2. Lägg i vitlök och ris i grytan och rör om över hög värme i 1 minut. Häll i hönsbuljong och 3 dl hett vatten. Tillsätt det vita från purjolöken, salt och peppar. Lägg på lock och låt puttra på låg värme i 3 minuter. Nu är det dags att putta ner kycklingbitarna i riset.
    3. Häll över vin, och lägg på bacon. Höj värmen något. Lägg på locket och låt puttra i 20 minuter. Tillsätt dragon efter smak och nu det gröna från purjolöken skuret i tunna skivor. Låt puttra ytterligare 5 minuter.
    4. Kolla att kycklingen är färdig. Tillsätt resten av smöret. Vicka på grytan så smöret blandar sig. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben