Cannelloni med chorizo och tomat

Serverar: 4 portioner

Cannellonin har fått en kryddig fyllning av chorizo, färskost och mozzarella. Du kan använda en sprits eller en plastpåse där du klippt hål i ett hörn när du ska fylla rören. Glutenfri och äggfri.

Ingredienser

  • 250 g glutenfria cannellonirör, t ex Senza Glutine
  • 400 g krossade tomater med basilikasmak
  • Salt
  • Peppar
  • 3 chorizokorvar, glutenfria
  • 300 g färskost
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl hackad gräslök
  • 100 g riven mozzarellaost
  • 250 g körsbärstomater
  • Bechamelsås
  • 100 g smör
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 6 dl mjölk
  • 1 krm riven muskotnöt
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Koka upp krossade tomater och låt sakta puttra 15 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan. Finhacka korven. Blanda med färskost, vitt vin och hackad gräslök.
    3. Bechamelsås: Smält smöret, vispa ner majsstärkelse och späd med mjölken. Låt koka sakta tills såsen tjocknar, rör hela tiden. Smaka av med muskot, salt och peppar.
    4. Spritsa korvfyllningen i cannellonirören, lägg i en smord ugnsform. Bred över bechamelsåsen och tomatröran. Strö över riven mozzarellaost och halverade körsbärstomater.
    5. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter.
    6. Servera gärna med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben