Cannelloni med gravad lax och spenat

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Lasagne med krämig fyllning av gravad lax och spenat. Senap i såsen ger extra fyllig smak.

Ingredienser

  • 400 g färska lasagneplattor
  • 300 g gravad lax
  • 150 g babyspenat
  • 3 msk smör
  • 2½ msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1½ msk dijonsenap
  • ½ dl hackad dill
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda. Fordela lax och spenat på plattorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och låt fräsa ca 30 sekunder. Häll i mjölken och låt såsen koka under omrörning ca 5 min. Tillsätt de båda senapssorterna, dill, salt och peppar.
    3. Häll såsen över pastan och strö över ost. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben