Canneloni med tonfisk, mozzarella och pesto på soltorkad tomat

Serverar: 4-5 portioner

Läckra pastaplattor med tonfisk och soltorkad tomat som samsas med mild och len mozzarella. Snabbt, lätt och imponerade! Passar utmärkt som bjudmat!

Ingredienser

  • 1 pkt färska pastaplattor
  • 1 liten burk tonfisk i vatten
  • 2 schalottenlökar
  • 100 g soltorkade tomater (ej inlagda)
  • ½ kruka färsk basilika
  • ½ dl olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 paket/påse mozzarella
  • Sås
  • 5 dl standardmjölk
  • ½ dl idealmjöl (vanligt vetemjöl är ok)
  • ½ dl riven parmesan
  • 2 krm muskotnöt riven
  • 1 krm vitpeppar malen
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 och smörj en ugnsfast form.
    2. Skär pastaplattorna i 8 bitar och lägg åt sidan. Låt tonfisken rinna av, hacka löken och förväll de soltorkade tomaterna under 1 min i kokande vatten.
    3. Skölj därefter i kallt vatten och lägg i en mixerskål tillsammans med olja och basilika. Mixa till en slät röra. (Alternativt kan du hacka tomaterna/basilikan fint och sedan blanda med oljan). Blanda "peston" tillsammans med tonfisk och lök och smaka av med salt och svartpeppar (helst nymald!).
    4. Lägg en "sträng" av röran på varje pastaplatta, skär mozzarellan i 8 skivor och lägg på. Rulla ihop plattorna och lägg de i en smord form. Gör sedan såsen. Häll mjölken i kastrullen och vispa ner mjölet.
    5. Värm upp under omrörning och sjud några minuter tills den tjocknar. Smaka av med parmesan, muskot, peppar och salt. Häll över rullarna och gratinera i mitten av ugnen ca 25-30 min, eller tills såsen fått fin färg!
    6. Servera med grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben