Cappuccino tryfflar

Serverar: 18 portioner

De här tryfflarna passar utmärkt till kaffet.

Ingredienser

  • 1 msk kokhett vatten
  • 2 tsk snabbkaffe
  • 2 1/2 tsk malen kanel
  • 0,8 dl grädde
  • 170 g mörk choklad
  • 2 msk mjukt smör
  • 3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Blanda vattnet, kaffet och 1 tsk kanel i en kastrull, ställ åt sidan. I en liten kastrull värmer du grädden precis så den börjar koka.
    2. Flytta kastrullen från plattan, rör ner chokladen och smöret tills det är jämnt. Rör i kaffe blandningen. Täck med plastfolie och ställ in i kylen i 1 timme eller tills den är lätt att handskas med.
    3. Blanda socker och kvarvarande av kanelen i en skål. Forma bollar med kaffeblandningen med ca 3 cm i diameter; rulla de i kanel-sockret. Låt de stå i kylen i minst 2 timmar eller tills de är fasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben