Caramel corn

Serverar: 6 portioner

Hemlagat amerikanskt helggodis i stil med Cracker Jack.

Ingredienser

  • 50 g poppade popcorn
  • 40 g farinsocker
  • 1 msk flytande honung
  • Salt
  • 30 g smör
  • 1 krm bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 125 grader. Lägg popcornen i en smord braspanna. Blanda farinsocker, honung, smör och salt i en lite kastrull. Koka upp och blanda väl. Koka under omrörning i ca 5 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt bakpulver och vaniljsocker. Häll såsen över popcornen och rör runt tills alla blivit täckta. Baka i ugnen i 1 timme. Rör om var 15:e minut. Häll ut popcornen på bakplåtspapper och se till att de inte ligger emot varandra. Låt svalna. Förvara i burkar eller plastpåsar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben