Carinas fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Mums

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • (1 dl torrt vitt vin)
  • 2 msk konc. kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1-1½ dl riven västerbottensost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ev vetemjöl
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i skivor. Stek i smör, salta och peppra. Hacka lök och vitlök fint.
    2. Vispa ihop matlagningsgrädde, vin, lök, fond och senap i en gryta och koka upp. Lägg över köttet i grytan. Låt koka tillsammans några minuter.
    3. Ta grytan från värmen och rör i osten. Servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben