Carinas heta räkgryta!

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod festrätt som naturligtvis kan göras lite "snällare" om man minskar på pepparen.

Ingredienser

  • 1 kg oskalade räkor
  • 1 msk curry
  • 1 knivsudd cayennpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dm purjolök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 5 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 3 dl valfri grädde
  • 2 dl valfri crème fraiche
  • 2 msk konjak
  • Instruktioner

    Skala räkorna. Hacka purjon och paprikorna. Fräs alla kryddor och pressad vitlök i smör. Tillsätt grönsakerna och fräs tills dom mjuknat. Tillsätt tomatpuré, soja, grädde, crème fraiche och konjak, låt koka upp och småputtra ett par minuter. Rör i räkorna, koka inte mer. Servera med kokt ris,sallad och ett kallt halvtorrt vitt vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Disen 6 maj 2010

    Det här är så gott så gott. Det är lika gott till ris eller pressad potatis. Däremot så har jag inte vågat hälla i konjak, men ska testa nån gång. Tack för receptet och full pott. Ha en bra dag. Disen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben