Carins chevrégratinerade kycklingfiléer

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En supergod komposition där man bara anar chevrén i sällskap med allt annat gott! Jag blandade olika coctailtomatsorter som jag själv drivit upp.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 2 dl hackade tomater
  • 1 dl färska basilikablad
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk extra hot peppersauce
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 75 g chevréost
  • Instruktioner

    1. Krydda filéerna med salt, vitpeppar och bryn dem runt om i smöret blandat med olivoljan. Lägg dem sedan i en ugnsform.
    2. Skala och hacka löken. Bryn den lätt i panna efter kycklingdelarna.
    3. Hacka tomaterna och basilikabladen och blanda dem i en skål tillsammans med den frästa löken. Häll över crème fraiche och grädde. Krydda med svartpeppar och extra hot peppersauce. Rör om.
    4. Skiva chevrén och ta bort ytterhöljet. Lägg en bit på varje kycklingfilé. Häll över tomat/lök/basilika-blandningen.
    5. Gratinera i 30 minuter i 225 graders ugn. Servera med kokt potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben