Carins sillsallad

Tid: 20 minuter

Smakar precis som när man var liten och den serverades på julens släktkalas. En klassiker! Hållbar 5-6 dagar i kylen. Är godast om den tillagas dagen innan den ska serveras. Jag rör ner grädden vid servering, men vill man ha en magrare variant så vispar man grädden och klickar på efter behag.

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill 420 g
  • 250 g kokt potatis
  • 400 g inlagda rödbetor
  • 1 stort äpple
  • 1 liten saltgurka
  • 1 stor rödlök
  • 2 msk rödbetsspad
  • 1 krm malen vitpeppar
  • ½ msk farinsocker
  • Till servering
  • 3 kokta ägg i klyftor
  • Några kvistar persilja (eller 1 msk fryst)
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skölj inläggningssillen och skär den i små bitar. Skär potatisen i små tärningar, likaså rödbetorna, äpplet och saltgurkan. Finhacka rödlöken. Blanda om. Krydda med vitpeppar, farinsocker och rödbetsspad. Blanda om igen. Låt stå kallt, gärna över natten.
    2. Vispa grädden. Koka äggen och klyfta dem. Garnera med äggklyftor och persilja. Klicka över grädden. (Jag brukar röra ner grädden innan jag garnerar med ägg och persilja.)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben