Den här tårtan finns nog i många varianter, i många hem. Man kan göra slutfinishen på många sätt. Endera gör man bara en sats och lägger grädde och bär ovanpå, då blir det en ganska låg kaka. Man kan också göra dubbel sats och lägga grädd-bär-blandning mellan två "bottnar", då kan det vara fint med mandelflarn på den översta kakan . Gör man två lager så blir det en riktigt hög och maffig tårta.
Ingredienser
3 äggulor
1 1/4 dl strösocker
5 msk mjölk
50 g smält margarin
2 dl mjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker
Vispad grädde och syrliga bär såsom hallon eller röda vinbär
Instruktioner
- Vispa äggulorna med 1 1/4 dl strösocker. Blanda de torra ingredienserna och rör därefter ned i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret. Bred ut blandningen i en långpanna.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ned 2 dl strösocker. Bred ut marängblandningen ovanpå kakan i långpannan.
- Grädda i 175 grader i ca 15 min.
- Låt kallna.
- Vispa valfri mängd grädde och bär till garnering.
Liknande recept
Kommentarer (0)