Carolinas tortilla

Serverar: 4 portioner

Spansk rätt. En stor favorit som jag ätit många gånger i Spanien. Räcker till 4 personer eller fler om den serveras som tapas.

Ingredienser

  • 6 stora potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 6 ägg
  • Salt
  • Fyllningsförslag
  • Tonfisk
  • Färsk sparris
  • Tärnad lufttorkad skinka
  • Chorizokorv är jättegott att blanda i tortilla
  • Olivolja eller annan olja till stekningen
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Låt den steka långsamt i sjudande olja som inte får bli för het. Finhacka löken och stek den med potatisen, salta. När allt är genomstekt så låt oljan rinna av.
    2. Vispa upp äggen lätt och blanda de uppvispade äggen med potatisen och löken. Stek i medelvarm panna med lite olivolja tills tortillan får färg. Vänd den sedan försiktigt med ett grytlock.
    3. Servera som tårtbitar eller i tärningar.
    4. Fyllningsförslag: Tonfisk, färsk sparris, tärnad lufttorkad skinka eller Chorizokorv är jättegott att blanda i tortilla. Blanda i den färsk eller stek det separat i olja, låt fettet rinna av och blanda ner i tortillan samtidigt som du blandar i äggen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben