Ceasarsallad

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 huvud endivesallad
  • 4 skivor vitt osötat bröd
  • 2 msk olja - gärna olivolja
  • 100 g herrgårdsost eller,parmesan
  • 1 vitlöksklyfta
  • Dressing
  • 1 ägg
  • 8 sardeller
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 liten citron
  • 1/2 dl olivolja
  • Instruktioner

    Putsa och skölj salladshuvudet utan att ta isär det och låt det rinna av. Koka ägget i 30 sekunder. Mosa sardellerna med senapen i en djup tallrik. Tillsätt ägget och citronsaften och arbeta samman det. Tillsätt oljan under omrörning. Skär salladshuvudet i 8 klyftor. Stryk brödskivorna med vitlöksklyftan. Skär sedan brödet i stora tärningar och stek dem vackert bruna och knapriga i oljan. Riv osten på grövsta råkostjärnet. Blanda försiktigt salladen med dressingen i ett rymligt fat eller vid skål. Strö över osten och överst brödtärningarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben