Ceasarsallad med fläskfilé och timjan

Serverar: 4 portioner

Lite annorlunda Ceasarsallad med fläskfilé i.

Ingredienser

  • 1 st fläskfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk smör
  • 2 romansallathuvuden
  • Dressing
  • 3 sardeller i olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl lättmajonnäs
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar, nymald
  • Till servering
  • Krutonger
  • Timjan
  • Parmesanflagor
  • Rädisor
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175º.
    2. Salta och krydda köttet med svartpeppar och timjan. Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna. Lägg över filén i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 25 minuter. Låt köttet kallna och skär sedan upp det i tunna skivor.
    3. Skölj sallaten och låt den rinna av på handduk. Mixa samman dressingen. Blanda sallatsbladen med hälften av dressingen och vänd runt i en skål. Lägg upp på tallrikar.
    4. Fördela skivor av filén ovanpå. Dekorera med timjan, krutonger, parmesanflagor och rädisor. Servera resten av dressingen vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben