Ceasarsallad med chiliräkor

Serverar: 6 portioner

Inspirerad av Leila Lindholm

Ingredienser

  • 600 g råa gambas, eller tigerräkor
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 huvud romansallad
  • 2 dl hyvlad parmesanost
  • 1 ciabatta, eller lantbröd
  • God olivolja
  • Flingsalt
  • 5 sardellfiléer, finhackade
  • 1 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 msk citronsaft
  • 1 äggula
  • 1 dl olivolja
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda sweet chilisås, soja, riven vitlök, ingefära i en skål. Lägg i räkorna och låt de marinera.
    2. Gör dressingen: Mixa sardeller, vitlök, äggula, parmesan, citron och peppar i matberedare.
    3. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte spricker.
    4. Riv brödet i tussar, ringla över lite olivolja och strö över flingsalt. Rosta krutongerna gyllene på grill eller i ugn 200 grader. Grilla räkorna.
    5. Blanda salladen med dressingen och toppa med färsk riven parmesan, krutonger och räkor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben