Champinjon och salamichips

Serverar: 4 portioner

Annorlunda och mycket gott som tilltugg eller förrätt!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g champinjoner
  • matfett till stekning
  • 1 röd paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1/2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • 16 skivor salami
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Stek hackad lök, pressad vitlöksklyfta och skivade champinjoner i 3-5 minuter. Tillsätt tomatpuré, hackad paprika, buljong, vin och grädde. Koka ca 10 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg ut salamiskivorna på bakplåtspappersklädd plåt. Ställ i ugnen ca 10 minuter tills fettet smält och salamiskivorna blivit stela. Låt dem kallna. Varva salamichipsen med champinjonröran i fyra högar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben