Champinjoner i vitlökssmör

Serverar: 4 portioner

En oslagbar förrätt. Servera bröd till, bra att ha att suga upp det läckra smöret med.

Ingredienser

  • 24 stora champinjoner
  • 1/2 finhackad lök
  • 150 g smör
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 pressad citron
  • 1/2 dl finklippt persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Vrid av svamphattarna och sjud dem i lite vatten i 5 min.Låt dem rinna av. 2. Hacka de råa svampfötterna och blanda dem med resten av ingredienserna. Lägg hattarna i 4 eldfasta formar eller i en stor. Fördela smörblandningen över dem. 3. Gratinera i 225 grader i 5-6 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben