Champinjoner med ruccola

Serverar: 4 portioner

Denna friska, kryddiga sallad passar utmärkt som förrätt på en somrig meny. Servera den gärna som en lätt lunch.

Ingredienser

  • 1 stor knippa ruccolasallad
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g champinjoner
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Putsa svampen och skär den i tunna skivor. Häll den färskpressade citronen i en liten skål och vispa ner 3 msk olja. Blanda dressingen med svampen.
    2. Skölj salladen väl och torka den med hushållspapper. Fördela salladen snyggt på 4 tallrikar och lägg svampen ovanpå.
    3. Ansa och kärna ur paprikan och hacka den grovt. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn den hackade paprikan under omrörning i 3-5 minuter.
    4. Skala vitlöken och pressa den över paprikan. Smaka av med salt och peppar och lägg paprikan ovanpå svampen. Servera med färskt eller rostat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben