Champinjoner som pinnmat

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Jag använder det som tilltugg till en välkomstdrink

Ingredienser

  • 150 gr champinjoner, små
  • 2 msk matolja eller olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • Nymald vitpeppar
  • 1 msk finhackad persilja
  • Saften av en 1/2 citron
  • Några skivor formfranska
  • Smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Rensa och torka av champinjonerna skjölj dem inte i onödan. Hetta upp oljan i en stekpanna, fräs champinjonerna tills de är nästan klara och det mesta av fuktigheten avdunstat. Pressa över vitlöken krydda med lite salt och peppar, tillsätt pesiljan och stänk gärna över lite citronsaft.
    2. Skär brödskivorna i fyrkanter, stek dem i lite matfett och lägg sedan upp dem på varmt fat. Lägg en champinjon på varje brödkrutong och stick en tandpetare igenom. Gott till välkomstdrinken lycka till !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben