Champinjonpizza till hela familjen

Pizzan är så stor att man får ut 4-5 bitar.

Ingredienser

  • Pizzabotten
  • ½ pkt jäst
  • 1 ½ dl varmt vatten, 37º
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk socker
  • 4-5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 msk olja
  • 4 msk chilisauce
  • 2-3 skivade tomater
  • 250 g färska champinjoner, tunt skivade
  • 1 tsk pizzakrydda eller oregano
  • 1 krm vitlökspeppar
  • 50 g smulad ädelost
  • 100-150 g riven ost, t.ex. Herrgårdsost
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i det varma vattnet. Blanda i olja, salt, socker och så mycket mjöl att det blir en blank och smidig deg. Täck över degen och låt den jäs till dubbel storlek 30-40 min.
    2. Slå upp degen och arbeta igenom den igen. Kavla ut den till en stor rund kaka på bakpappersklädd plåt, så stor som plåten tillåter.
    3. Täck ytan med en blandning av olja och chilisauce. Lägg tomatskivorna i en ring längs kanten. Strö lite av den rivna osten i mitten och dofta över hälften av örtkryddan.
    4. Täck hela pizzan med champinjoner, gärna i prydligt mönster. Strö på resten av kryddorna och osten bland med smulad ädelost.
    5. Grädda pizzan till fin färg ca 15 minuter i 225-250º.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben