Cheescake med pepparkakor
Jag tänkte vara ute i god tid med ett recept på cheesecake som passar till jul
Ingredienser
Botten
100 g smör
200 g pepparkakor
Fyllning
3 ägg
1 dl socker
400 g färskost, t ex philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
Topping
2 dl cremé fraiche
1 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker
Garnering
Lingon
Instruktioner
- Smält smöret. Mixa pepparkakorna till smulor och tillsätt smöret. Lägg ett bakpapper i en form med löstagbar botten, 23 cm i diam.
Tryck ut smulorna till en botten med hjälp av en sked.
- Vispa ägg och socker poröst. Rör färskosten mjuk. Vispa ner äggvispet till en slät smet. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.
- Häll smeten i formen och grädda i 200 grader, ca 45 minuter tills smeten stannat.
Låt kallna. Rör ihop toppingen och bred över kakan. Garnera med lingon
- Tips:
Smält 1 1/2 dl lingonsylt på svag värme och bred över kakan i stället för hela lingon.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Festa ut julen!
Fortfarande råder mörka morgnar då det kan kännas svårt att stiga u...
Denna kaka var jättegod, jag smaksatte fyllningen med saffran. Tack för ett bra recept. Kram från carre.