Cheescake med pepparkakor

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Jag tänkte vara ute i god tid med ett recept på cheesecake som passar till jul

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 200 g pepparkakor
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 400 g färskost, t ex philadelphiaost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pressad citron
  • Topping
  • 2 dl cremé fraiche
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Lingon
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Mixa pepparkakorna till smulor och tillsätt smöret. Lägg ett bakpapper i en form med löstagbar botten, 23 cm i diam. Tryck ut smulorna till en botten med hjälp av en sked.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Rör färskosten mjuk. Vispa ner äggvispet till en slät smet. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.
    3. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader, ca 45 minuter tills smeten stannat. Låt kallna. Rör ihop toppingen och bred över kakan. Garnera med lingon
    4. Tips: Smält 1 1/2 dl lingonsylt på svag värme och bred över kakan i stället för hela lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    carre007 22 november 2008

    Denna kaka var jättegod, jag smaksatte fyllningen med saffran. Tack för ett bra recept. Kram från carre.

    Relaterade Artiklar

    Festa ut julen!
    Fortfarande råder mörka morgnar då det kan kännas svårt att stiga u...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben