Serverar: 4-6 portioner
Tid: 3 timmar 20 minuter
Passar bra som en förrätt eller till buffébordet.
Lägg plastfolie i botten på en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Skär bort hårda kanter på brödet. Mixa brödet i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det. Bred ut kavringen som ett pajskal. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 min. Skala och riv pepparroten. Hacka dillen och gnid sönder den i en mortel. Riv skalet och pressa över saften från en lime. Finstrimla purjolöken. Blanda crème fraiche, ost, pepparrot, dill, lime purjolök och salt. Krama ur gelatinbladen och smält dem i mjölken. Rör med fingret så det inte blir för hett utan precis smälter. Rör ner mjölkblandningen i crème fraicheröran. Bred blandningen ovanpå kavringen. Ställ i kylen ca 3 timmar. Ta fram formen och garnera. Servera med en sallad.