Cheesecake med lax och smak av pepparrot

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 3 timmar 20 minuter

Passar bra som en förrätt eller till buffébordet.

Ingredienser

  • 300 g mörkt fullkornsbröd eller kavring
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 4 gelatinblad
  • 1 msk riven pepparrot eller wasabi
  • 1 dl hackad dill
  • 1 lime
  • 2 dl finhackad purjolök ( ca ½ purjolök )
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g färskost naturell av philadelphiatyp
  • 2 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • Garnering
  • 100 g skivor rökt lax
  • 1 skivad apelsin
  • 1 gurka skivad på längden
  • Rucola
  • Färska lingon
  • Instruktioner

    Lägg plastfolie i botten på en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Skär bort hårda kanter på brödet. Mixa brödet i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det. Bred ut kavringen som ett pajskal. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 min. Skala och riv pepparroten. Hacka dillen och gnid sönder den i en mortel. Riv skalet och pressa över saften från en lime. Finstrimla purjolöken. Blanda crème fraiche, ost, pepparrot, dill, lime purjolök och salt. Krama ur gelatinbladen och smält dem i mjölken. Rör med fingret så det inte blir för hett utan precis smälter. Rör ner mjölkblandningen i crème fraicheröran. Bred blandningen ovanpå kavringen. Ställ i kylen ca 3 timmar. Ta fram formen och garnera. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben