Cheesecake med lemon curd
Serverar:
8-10 portioner
Frisk härlig smak i denna cheesecake.
Ingredienser
Botten
4 dl smulade kakor, ca 200 g med chokladsmak t.ex. Maryland chocolate chip
75 g smör
Fyllning
5 gelatinblad
2 dl vispgrädde
500 g kesella
1 dl florsocker
2 dl lemon curd
100 g vit choklad
Garnering
Lemon curd
Instruktioner
Krossa kakorna till smulor i matberedare. Smält smöret och rör ner i kaksmulorna. Ta fram en kakform, ca 24 cm och med löstagbar kant.
Tryck ut blandningen i formen, inte bara i botten utan även upp mot kanterna. Ställ formen i frysen medan du gör fyllningen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Vispa grädden och blanda den med kesella. Smaksätt med florsocker och lemon curd.
Tag upp gelatinbladen och smält i lite vatten på svag värme. Häll ner gelatinet i en stråle i gräddblandningen och rör under tiden.
Smält chokladen i en skål över en kastrull med sjudande vatten. Tillsätt chokladen i gräddblandningen och rör om väl.
Bred ut smeten i kakformen. Ställ formen kallt i minst 3 timmar så fyllningen stelnar.
Ringla lemon curd över kakan vid serveringen.
Liknande recept
Lemon Curd
4.9
8
Lemon curd paj
5
12-16
1
Kokosrabarbertårta med lemon curd
1 h
8-12
Parfait med lemon curd
4
4
Budapestrulle med lemon curd
5
1 h
6-10
4
Citronkaka med lemon curd
10
Gunillas citronkaka med cream cheese och lemon curd
4.4
35 min
10
3
Vit choklad cupcakes med jordgubbar och lemon curd
12
Citronkakor med lemon curd
45 min
6-12
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!