Cheesecake med lemon curd

Serverar: 8-10 portioner

Frisk härlig smak i denna cheesecake.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 dl smulade kakor, ca 200 g med chokladsmak t.ex. Maryland chocolate chip
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 500 g kesella
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl lemon curd
  • 100 g vit choklad
  • Garnering
  • Lemon curd
  • Instruktioner

    1. Krossa kakorna till smulor i matberedare. Smält smöret och rör ner i kaksmulorna. Ta fram en kakform, ca 24 cm och med löstagbar kant.
    2. Tryck ut blandningen i formen, inte bara i botten utan även upp mot kanterna. Ställ formen i frysen medan du gör fyllningen.
    3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
    4. Vispa grädden och blanda den med kesella. Smaksätt med florsocker och lemon curd.
    5. Tag upp gelatinbladen och smält i lite vatten på svag värme. Häll ner gelatinet i en stråle i gräddblandningen och rör under tiden.
    6. Smält chokladen i en skål över en kastrull med sjudande vatten. Tillsätt chokladen i gräddblandningen och rör om väl.
    7. Bred ut smeten i kakformen. Ställ formen kallt i minst 3 timmar så fyllningen stelnar.
    8. Ringla lemon curd över kakan vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben