Chèvrefylld fläskfilé med vinsky

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Låter jättegott.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 75-100 g chèvreost
  • 3 msk persilja, hackad
  • 1 msk flytande margarin
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Vinsky
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1 dl hönsbuljong av fond eller tärning
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 krm salt
  • Svartpeppar
  • 4 portioner ris, kokt
  • 1 liter blandad sallad, t ex mâche, rucola eller lollo rosso
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • Svartpeppar
  • 300 g gröna bönor
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º
    2. Gör en skåra, nästan igenom, längs filén. Blanda chèvre och persilja och fyll i skåran. Fäst ihop skåran med cocktailpinnar eller bind ett steksnöre runt om. Bryn köttet runt om i fettet i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över filén i en ugnssäker form och stek den i mitten av ugnen ca 15 minuter.
    3. Tag ut köttet och låt det vila övertäckt ca 15 minuter innan det skärs upp. Sila skyn från formen i en kastrull och tillsätt buljongen och vinet utrört med potatismjölet. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med ris, salladsblad (med lite olja, salt och peppar) och bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben