Chiang Mai kycklingfilé med koriandersallad

Serverar: 1 portioner

Energi 530 kcal Fett 24 g Protein 34 g Kolhydrat 51 g Fibrer 10 g

Ingredienser

  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk stark curry
  • 1 msk currypasta
  • 100 g kycklingfilé
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 citrongrässtjälk
  • ½ lime
  • Sallad
  • ½ gurka
  • 1 morot
  • 1 dl färsk koriander
  • ½ bunt bladpersilja
  • 2 msk basilika
  • 2 droppar jordnötsolja
  • 1 tsk jordnötter
  • Dressing
  • Limesaft
  • 2 droppar jordnötsolja
  • Socker
  • Fisksås
  • Tillbehör
  • 20 g risblandning
  • Instruktioner

    Koka riset. Blanda fisksås, socker, curry och currypasta och bred det på köttet. Stek köttet i ugnen i 8 minuter i 210 grader. Ta ut fatet. Lägg en botten av purjolök och strimlat citrongräs, 1 dl vatten och limesaft. Ställ det i ugnen igen i 180 grader i 10 minuter, lägg på kycklingen och stek tills köttet är genomstekt i cirka 10 minuter. Gör sallad av strimlad gurka och gurkskalet, morot och grovhackad koriander, persilja och basilika. Blanda dressingen. Lägg kycklingen på salladen. Tillsätt ris, droppa över dressingen och strö över rostad och hackade jordnötter.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben