Chicken Kiev-Ukrainsk kycklingfile

Serverar: 4 portioner

Kycklingfilé är alltid gott!

Ingredienser

  • 700 g kycklingfilé
  • 2 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • Smör till stekning
  • Smörpapper
  • Hushållssnöre
  • Aromsmör
  • 200 g smör
  • 1 citron
  • 2 msk dragon, gärna färsk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Aromsmör: Riv citronskal och pressa juice. Hacka dragon. Blanda med smör salt och peppar. Forma till en stav och rulla in det i smörpapper. Lägg i frysen i 30 min.
    2. Kyckling: Sätt ugnen på 175°C. Banka ut filéerna mellan smörpapper till tunna skivor. Skär det frysta smöret i bitar och lägg en bit i mitten på varje kyckling­filé. Vik in kanterna och rulla ihop. Bind ihop filéerna med hushållssnöre.
    3. Panering: Vispa upp ägg i en skål. Häll mjöl och ströbröd på varsitt fat. Rulla filéerna först i mjöl, doppa dem i ägg och slutligen i ströbröd. Salta och peppra.
    4. Tillagning: Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme tills de fått en fin stekyta. Lägg över i en ugnsfast form och sätt i ugn i ca 30 min.
    5. Förbered under tiden olika tillbehör.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben