Chicken nuggets med masalakräm

Serverar: 4 portioner

Laga som på snabbmatställen - fast bättre!

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • ½ msk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • 250 g Smör, Klarifierat Arla
  • Masalakräm
  • 1½ dl syrad grädde, Arla Köket
  • ½ tsk salt
  • 1 msk garam masala
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda ihop salt, olja, soja och peppar, lägg kycklingen i marinaden och låt stå i ca 1 timme i kylen.
    2. Vispa den syrade grädden fast, vänd ner salt och garam masala. Ställ kallt.
    3. Vänd kycklingskivorna först i mjöl, därefter i uppvispat ägg och till sist i panko/ströbröd. Värm smöret till 140 grader. Fritera kycklingen ca 2 minuter på varje sida.
    4. Servera med masalkrämen och något valfritt tillbehör.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben