Chicken nuggets med tomatsalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Chicken nuggets är godast hemmagjorda.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 ägg
  • 50 g sesamfrön
  • 4 portioner couscous eller ris
  • 400 g passerade tomater
  • 250 g morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl ströbröd
  • 1 krm socker
  • 4 krm garam masala
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa två ägg lätt i en djup talrik. Blanda sesamfröna med 1 dl ströbröd, 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar från kvarn på en annan tallrik.
    3. Skär varje kycklingfilé i nuggets-stora bitar. Doppa kycklingbitarna i ägget och panera sedan i fröblandningen.
    4. Lägg kycklingbitarna i en smord eldfast form och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
    5. Fräs en vitlöksklyfta hastigt i lite olja i en kastrull. Tillsätt passerade tomater, 1 krm socker, 4 krm garam masala och ½ tsk salt. Låt såsen småputtra tills kycklingen är klar. Tillred fyra portioner couscous eller ris enligt anvisning på förpackningen.
    6. Skala 250 g morötter och skär dem i stavar.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben