Chili CC

Serverar: 5-6 portioner

Ingredienser

  • 600 gram köttfärs
  • 3 brk Vita bönor I tomatsås
  • 1 stor eller 2 mindre gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 medelstora tomater
  • 1 medelstor röd paprika
  • 2 chilifrukter, gärna starka tex Jalapeno
  • salt
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • 1 nypa Cayennepeppar
  • Chilipulver
  • Några droppar Tabasco
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    Bryn köttfärsen I oljan I en stekpanna. Tillsätt den gula löken och bryn vidare. Flytta över köttfärs och lök till en rejäl gryta. Fräs paprikan I kvarvarande oljan. Flytta över paprikan till grytan Vispa ur stekpannan med 1 av burkarna med vita bönor och häll det efter uppkok I grytan. Dela chilifrukterna och skrapa bort fröna. Hacka dem fint och sätt I grytan. Tillsätt alla övriga ingredienser och de två andra burkarna med Vita bönortill grytan. Låt koka på MYCKET svag värme I MINST 1 timma. Kryddningen är ungefärlig, med ovan givna mått, får chilin STING, men blir ej särskilt stark ! Krydda efter smak ! Servera med vitt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Kycklingfilé med cashewnötter
    Kycklingfilén lagas i en wok och har en läcker smak av ingefära, ch...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben