Chili con carne á la Ollepelle

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Min riktigt goda chili con carne. Fått det av en kille från Kalifornien.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 500 g fläskfärs
  • 4 msk olivolja
  • 1 ½ dl hackad lök
  • 3 klyftor vitlök
  • ½ kg tomater, flådda, urkärnade och tärnade
  • 2 ½ dl köttbuljong
  • 3 tsk chilipulver
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk koriander
  • 2 msk maizenamjöl
  • 5-6 dl kokta vita bönor (ev. burkbönor)
  • Instruktioner

    1. Flå tomaterna genom att hastigt sänka ner dem i hett vatten någon, några minuter och dra sedan av skalet. Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Tärna tomaterna.
    2. Fräs färs och lök i oljan tills det fått färg. Tillsätt de andra ingredienserna, förutom maizena och bönor. Låt det småputtra ca 20 minuter.
    3. Tillsätt maizena och bönor och koka upp ca 5 minuter.
    4. Servera med bröd och sallad.
    5. Kan med fördel göras dagen innan. Men vänta med bönorna till den skall värmas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jnilsson1976 30 mars 2013

    Fantastiskt gott, har haft många bjudningar med denna rätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben