Chili con carne i micro

Serverar: 4 portioner

17-åringens favorit! Den är bra att ha tillhands om man varit iväg och alla är hungriga.

Ingredienser

  • 2 röda lökar, finhackade
  • 1/2 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 250 g nötfärs mex 10% fetthalt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk färsk hackad chili
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 brk svarta bönor
  • 1 nypa färsk basilika
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken, tärna paprikan. Lägg lökhacket och paprika i en skål tillsammans med oljan. Tillaga under lock på full effekt i ca 3 minuter.
    2. Finfördela med händerna sedan ner nötfärsen, pressad vitlök, salt och chili. Tillaga ytterligare 5 minuter på full effekt.
    3. Rör en gång efter halva tiden. Tillsätt sedan krossade tomater och svarta bönor och tillaga igen på full effekt i ca 8 minuter.
    4. Smaka av med vitpeppar ev mer salt, sambal oelek och färsk basilika.
    5. Servera med en sallad eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben