Chili con carne-inspirerad gryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Basen är chili con carne men utbyggd med mer grönsaker

Ingredienser

  • 500 gram nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 paprikor
  • 1 burk majs
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 burk champinjoner
  • 3 burkar krossade tomater
  • 3 klyftor vitlök eller en matsked krossad vitlök
  • Chilipulver
  • Salt
  • Paprikapulver
  • Matolja att steka i
  • Instruktioner

    1. Skiva löken och paprikan. Skär auberginen och zucchinin i stavar. Fräs färsen i lite olja ihop med vilöken och krydda med salt, paprikapulver och chilipulver tillsätt lök och paprika och låt fräsa med. Låt auberginen och zucchinin fräsa med en stund.
    2. Häll av alla konserverna (utom tomaterna) och häll ner dessa i grytan. Tillsätt tomaterna och rör om. Låt puttra i 20-30 minuter. Smaka av med salt och chilipulver.
    3. Servera med tortillachips eller ett grovt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Blomman82 17 februari 2009

    Mycket god rätt! Och smakade nyttigt. Jag hade även i lite chilisås, vilket jag tyckte passade bra. Det blev många matlådor!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben