Chili con Carne LCHF

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 35 minuter

Jag är mycket återhållsam med bönor och baljväxter, men sojabönor innehåller bara 5,8 gram kolhydrater/100gram. Och paprikan var mest för syns skull. Kolhydratsfolket kanske vill ha fullkornsris, vi andra äter in blanco. Och njuter.

Ingredienser

  • 250 g fläskfärs
  • 250 g blandfärs
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ paprika
  • ½ burk sojabönor
  • 3 - 5 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • Chilipasta, färsk chilifrukt eller chilipulver efter smak
  • 1 tsk sambal oelek
  • Salt
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Låt den finhackade löken svettas i smör. Tillsätt färsen och bryn utan att smula den sönder och samman. Tillsätt tomatpurén - den större mängden om skarpare smak önskas.
    2. Tillsätt bönorna, kryddorna och grädden. Låt puttra på svagare värme under lock 10-15min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben