Jag är mycket återhållsam med bönor och baljväxter, men sojabönor innehåller bara 5,8 gram kolhydrater/100gram. Och paprikan var mest för syns skull.
Kolhydratsfolket kanske vill ha fullkornsris, vi andra äter in blanco. Och njuter.
Ingredienser
250 g fläskfärs
250 g blandfärs
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
½ paprika
½ burk sojabönor
3 - 5 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
Chilipasta, färsk chilifrukt eller chilipulver efter smak
1 tsk sambal oelek
Salt
Smör
Instruktioner
- Låt den finhackade löken svettas i smör. Tillsätt färsen och bryn utan att smula den sönder och samman. Tillsätt tomatpurén - den större mängden om skarpare smak önskas.
- Tillsätt bönorna, kryddorna och grädden. Låt puttra på svagare värme under lock 10-15min.
Liknande recept
Kommentarer (0)