Chili con carne med färgglad paprika

Serverar: 4 portioner

Enkel chiligryta som man krydda själv hur stark man vill ha den.Hittade receptet i en kokbok för nybörjare....

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • matolja
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • salt
  • svartpeppar
  • chilipulver eller
  • cayennepeppar
  • 3 vitlöksklyftor (hela eller pressade)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • ev 1 msk kinesisk soja
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås (Heinz)
  • Instruktioner

    Bryn färsen i olja lite i taget på en stekplåt .Lägg över den i en stekgryta.Strimla paprikan och löken.Tillsätt paprika,lök,vitlök,salt,peppar,chili,eller cayenne vatten tomatpuré och soja.(Tänk på att smaken kommer efter en stund så krydda och smaka efter hand).Låt det koka på svag värme tills paprikan och löken är mjuka. Tillsätt bönorna och låt allt puttra en liten stund till ca 5 minuter.Servera med ris och låt var och en krydda mer vid bordet om det behövs.(Här hemma gör vi så då alla gillar olika starkt mina tonåringar vill gärna ha det HOT!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben