Chili con carne med grönsaker

Serverar: 4 portioner

Perfekt vardagsmåltid som innehåller allt det vi behöver. Gör gärna fler satser och frys in.

Ingredienser

  • 2 röda eller gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs
  • Olivolja eller smör till stekning
  • 1 squash
  • 8-10 champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chilipeppar
  • 2 burkar kidneybönor eller motsvarande mängd hemkokta
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk tomater, hela eller krossade
  • Malet chilipulver eller sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök. Fräs löken tillsammans med vitlök och fräs i olivolja eller smör i en stor gryta eller kastrull.
    2. Skär squash, champinjoner, paprika och chilipeppar i bitar. Kom ihåg att ta bort kärnorna i chilifrukten och även de vita hinnorna om du inte vill ha det alltför starkt. Fräs grönsakerna för sig och låt dem sedan puttra tillsammans med lök- och färsröran.
    3. Tillsätt tomaterna, de krossade som de är och de hela söndermixade. Låt koka ihop ca 10 minuter.
    4. Skölj bönorna ifall de är inlagda och tillsätt dem i grytan. Smaka av med salt och peppar och lite chilipulver eller sambal oelek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nytt år- Nya förutsättningar
    Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben