Serverar: 4 portioner
Tid: 35 minuter
Om du tycker om het mat, använd även kärnorna på chilin.
Skär kycklingfilé i 1 cm tjocka strimlor och krydda med 0,5 tsk salt. Hetta upp 1 msk neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen på medelhög värme i 6-7 minuter. Skär spetskål i breda strimlor, finstrimla morot och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök på snedden i 1 cm breda bitar. Koka ris enl anvisning på förpackningen. Skär chili i tunna skivor och lägg i stekpannan med kycklingen. Tillsätt kokosmjölk och koka ihop i 10 minuter. Hetta upp 2 msk neutral olja i en stor stekpanna/wok. Tillsätt kålen, paprikan och moroten och stek på hög värme i ca 7 minuter. Häll i salladslöken och stek i 2 minuter till. Vänd ner spenat i stekpannan med kycklingen och servera med grönsakswoken och riset.
Testade i går, gott, men jag saknade något. Nästa gång lägger jag till asiatisk fisksås, färsk ingefära och/eller cashewnötter.