Chili- och kokoskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Om du tycker om het mat, använd även kärnorna på chilin.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 3 msk neutral olja
  • 300 g spetskål
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 3 salladslökar
  • 4 portioner ris
  • 1 röd chili
  • 400 g kokosmjölk
  • 70 g spenat
  • Salt
  • Instruktioner

    Skär kycklingfilé i 1 cm tjocka strimlor och krydda med 0,5 tsk salt. Hetta upp 1 msk neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen på medelhög värme i 6-7 minuter. Skär spetskål i breda strimlor, finstrimla morot och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök på snedden i 1 cm breda bitar. Koka ris enl anvisning på förpackningen. Skär chili i tunna skivor och lägg i stekpannan med kycklingen. Tillsätt kokosmjölk och koka ihop i 10 minuter. Hetta upp 2 msk neutral olja i en stor stekpanna/wok. Tillsätt kålen, paprikan och moroten och stek på hög värme i ca 7 minuter. Häll i salladslöken och stek i 2 minuter till. Vänd ner spenat i stekpannan med kycklingen och servera med grönsakswoken och riset.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    5
    4.5
    1 h 30 min
    4-6
    7

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 29 oktober 2011

    Testade i går, gott, men jag saknade något. Nästa gång lägger jag till asiatisk fisksås, färsk ingefära och/eller cashewnötter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben