Chili- och kycklingnudlar med snackpaprika och cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Den saftiga och söta snackpaprikan är en ny god bekantskap i våra grönsaksdiskar.

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar, t ex ramen
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 snackpaprikor eller vanlig paprika
  • 2 röd chili spansk peppar
  • 3 salladslökar
  • 3 msk jordnöts- eller rapsolja
  • 2 dl grovt hackade cashewnötter
  • 2 msk fisksås
  • 4 msk sojasås
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl korinderblad
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning. Låt dem rinna av i ett durkslag.
    2. Strimla kycklingfilén
    3. Kärna ur och skär paprika och chili i små bitar. Ansa och skär löken i bitar.
    4. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka kycklingen ca 3 min under omrörning. Tillsätt nötterna och stek ytterligare 2-3 min. Tillsätt fisksåsen och rör om. Ta upp kycklingen och nötter på ett fat.
    5. Woka grönskerna i resten av oljan 3-4 min. Blanda i kycklingen, nötter och nudlar. Smaksätt med citronsaft, sojasås och socker. Garnera med korianderblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben