Chili och vitlöksmarinerade räkor

Serverar: 4-6 portioner

Ett gos rätt att lägga på grillen

Ingredienser

  • 1 röd chili
  • 3/4 dl olivolja
  • 3 finhackade eller pressade vitlöksklyftor
  • 1 kg stora räkor
  • Blötlagda träspett
  • Flingsalt
  • Tillbehör
  • Brytbröd
  • Senapsdip eller örtostkräm (se mitt recept på detta)
  • Instruktioner

    1. Dela kärna ur och skär chilin i fina tärningar. Blanda olja,chili och vitlök i en rymlig skål. Vänd ner oskalade räkor och marinera minst 2 timmar.
    2. Trä upp räkorna på spetten,strö över flingsalt och grilla snabbt över fin glödbädd. Servera med senapsdip eller örtostkräm och ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben