Chili och vitlöksmarinerade räkor
Serverar:
4-6 portioner
Ett gos rätt att lägga på grillen
Ingredienser
1 röd chili
3/4 dl olivolja
3 finhackade eller pressade vitlöksklyftor
1 kg stora räkor
Blötlagda träspett
Flingsalt
Tillbehör
Brytbröd
Senapsdip eller örtostkräm (se mitt recept på detta)
Instruktioner
Dela kärna ur och skär chilin i fina tärningar. Blanda olja,chili och vitlök i en rymlig skål. Vänd ner oskalade räkor och marinera minst 2 timmar.
Trä upp räkorna på spetten,strö över flingsalt och grilla snabbt över fin glödbädd. Servera med senapsdip eller örtostkräm och ett gott bröd till.
Liknande recept
Pasta med räkor, tomat och chili
4.4
15 min
2
3
Heta räkor i chili och vitlök
30 min
4
2
Toast med räkor, avokado och chili
30 min
4
Avocadocouscous med räkor
2.5
4
1
Fajitas med räkor och avokado
4
4
1
Panang curry med torsk och räkor
4.3
45 min
4
1
Vitlök och chili marinerade jätteräkor
5
15 min
4
1
MEXI GRYTA / Räkor
3
4
1
Chili con carne
5
4-6
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!