Chili på älg/ren

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 burk kidneybönor
  • 700 g ren eller älgkött från exempelvis bogen
  • 100 g rökt skinka
  • 1 stor gul lök
  • 6-7 marinerade vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Oregano
  • Timjan
  • Ev cayennepeppar
  • 3-4 msk farinsocker
  • 3 msk soja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater
  • Olivolja och smör till stekningen
  • Instruktioner

    1. 1. Skär köttet och skinkan i små bitar, hacka löken, chilin (ta bort kärnorna) och vitlöken. Stek köttet i en stor gryta och låt skinkan, löken, vitlöken och chilin steka med på slutet. 2. Tillsätt alla kryddorna (förutom cayennepepparn), krossade tomaterna, farinsockret, tomatpurén och sojan och låt grytan koka under lock en ca 45-60 minuter tills köttet känns mört. 3. Smaka av grytan med salt och eventuellt cayennepepparn om du vill ha mer styrka. 4. Tillsätt sist bönorna och låt de bli varma i grytan. 5. Servera chilin med gurka, gräddfil, eventuellt rödlök, vitt bröd som exempelvis baguette (som doppas i såsen) och något gott att dricka som exempelvis öl.
    2. Rätten fungerar både som vardagsmat som till en finare middagsbjudning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben