Chilibiffar i god sås med rotsaker

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2-3 msk chilisås
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör att steka i
  • 2 burkar smaksatt créme fraiche (Karljohan, timjan, citron)
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 8 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • timjan
  • flingsalt
  • Instruktioner

    1. Börja med rotsakerna som ska in i ugnen. Lägg ett ugnspapper på en plåt och ringla över olja & vitlök. Skär potatisen i klyftor och lägg på dem. In i ugnen ca 15 min, 225 C.
    2. Skär under tiden palsternackan och morötterna i klyftor och lägg på dem på plåten när det gått en kvart. Ringla över lite mer olja och rikligt med flingsalt och timjan. Sen ska alltihopa stå i ugnen ca 15 min till, eller tills de fått fin färg.
    3. Blanda färsen med chilisås, vitlök och salt & peppar. Forma 8 st biffar och stek dem i smöret. Lyft upp biffarna och rör ner cremefraiche, köttbuljongtärning och vatten i stekskyn. Smaka av med salt. Lägg i biffarna och låt dem puttra ett par minuter.
    4. Servera gärna ett gott rödvin till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben