Chiliburgare med grillade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 600 g älgfärs
  • 1 chili
  • 1 - 2 msk dijonsenap
  • 4 grova hamburgerbröd
  • blad av ruccolasallad
  • 2 msk grov riven cheddar
  • Grönsakspaket
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • skal av 1 citron
  • hackad rosmarin
  • olivolja
  • grovsalt
  • svartpeppar
  • folieark
  • Dressing
  • hackade färska örter, t ex bladpersilja, basilika, oregano
  • 2 msk grovhackad kapris
  • 1/2 dl rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • peppar
  • alt
  • Instruktioner

    1. Dela chilin och ta bort kärnorna, blanda med färsen. Fördela färsen i fyra stora runda bollar och forma till hamburgare.
    2. Delar paprikan i 6-8 delar, ta bort kärnor och skiva löken. Smörj foliearket med olivolja, lägg på grönsakerna, strö över vitlöken och lite havssalt samt svartpeppar. Vik ihop till paket och lägg på grillen. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Blanda ihop burgar-smeten. Lägg burgarna på grillen, salta och peppra. När burgarna är nästan klara, lägg på brödet och grilla lätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben