Chiligratinerade kotlettmedaljonger

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Supergott, starkt och smakrikt blir min sammanfattning av denna middag. Chiligratinerade kotlettmedaljonger i en god väldigt “hot” sås! Toppad med röd paprika och champinjoner.

Ingredienser

  • 6 st fläskkotletter, benfria ca 2 cm tjocka
  • 2 små chilifrukter (medelstarka)
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 gul lök
  • 1 burk lätt creme fraiche
  • 2-3 dl grädde
  • 1 röd paprika
  • 6-8 färska champinjoner, eller 1 burk hela konserverade
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ansa och skiva champinjonerna. Stek kotletterna i stekpanna på hög värme bara så det blir lätt brynta (spara stekskyn). Lägg över kotletterna i en smord ugnsfast form.
    2. Bryn champinjonerna i smör, i samma steksky som kotletterna. Hacka chilin och den gula löken fint. Häll chilin och löken i stekpannan tillsammans med champinjonerna och låt allt få fräsa ihop på hög värme.
    3. Slå på créme fraichen, grädden och sweet chilisåsen och smaka av med salt och peppar. Slå såsen över kotletterna.
    4. Skiva den röda paprikan och lägg ovanpå alltihop. Gratinera i ugn 175 grader cirka 40 minuter. Lägg på ugnsfolie om rätten tenderar bli för brun.
    5. Servera detta tillsammans med kokt potatis, kokt blomkål och smörslungade (helst nyskördade) små morötter. Gärna lite pressgurka och svartvinbärsgelé också till. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben