Kotlettmedaljonger med osttopping

Serverar: 4 portioner

En god bjudrätt som för tankarna till Medelhavet! En gratäng med fläskkotletter, fetaost och parmesan i en härlig tomatsås.

Ingredienser

  • 4 benfria fläskkotletter, ca 1 cm tjocka
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 75 g riven fetaost
  • 1 dl riven parmesanost
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°C.
    2. Tomatsås: Hacka och fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt tomaterna och pressa över vitlök. Koka såsen några minuter. Tillsätt salt, peppar och basilika.
    3. Bryn kotletterna i smör till fin färg. Salta och peppra.
    4. Lägg såsen i botten på ett ugnssäkert fat. Lägg i kotletterna och strö över ostsorterna.
    5. Gratinera ca 10 minuter. Servera med kokt pasta eller ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben