Ananasgratinerad kotlettmedaljong

Serverar: 4 portioner

Serveras med currysås, kokt ris och sallad.

Ingredienser

  • 4 benfria kotletter, ca 2 cm tjocka
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör
  • 4 ananasringar i juice
  • 1 dl ost, riven
  • 2 små tomater
  • 1/2 dl jordnötter, hackade
  • Färsk koriander
  • Sås
  • 2 dl ananasjuice från konserverad ananas
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 3 msk maizena, ljus redning
  • Salt
  • Peppar
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225° grillvärme.
    2. Torka av köttet med hushållspapper. Banka ut köttet med knuten handflata. Salta och peppra köttet. Bryn kotletterna på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnssäker form och lägg på ananasringar och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen, ca 7 minuter.
    3. Lägg delade tomater mitt i ananasringarna. Strö över jordnötterna. Dekorera med färsk koriander.
    4. Blanda ananasjuice, grädde, curry, ingefära och ljus redning i en kastrull. Rör om och låt såsen sjuda 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben