Chiligrillad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Jättegott inför grillsäsongen! Det går bra i ugnen oxå om man inte vill vänta..... Serveras med fördel till bakad potatis!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 grön spansk peppar
  • 1/2 dl olja
  • Saft från 1 lime
  • 1 msk brun farin
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • Skal av 1 lime
  • 1/2 msk brun farin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Putsa filén. Finhacka pepparn. Blanda detta med olja, limesaft, farin och salt. Lägg i en plastpåse i kylen minst 2 timmar. Vänd ett par gånger.
    2. Grilla! (Går även bra i ugn 200 grader ca 25 min)
    3. Blanda såsen och låt stå svalt till servering!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    carre007 4 maj 2008

    Detta recept är kanon gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben